Пошук
Кошик
Каталог товарів

Що ефективніше – міноксидил чи финастерид?

З проблемою облисіння стикаються як чоловіки так і жінки по всьому світу. На сьогодні найефективнішими засобами боротьби з алопецією вважаються препарати з міноксидилом та фінастеридом. У цій статті спробуємо розібратися, що ефективніше – міноксидил чи финастерид.

Мноксидил або фінастерид – таблиця порівняння

Minoxidil – судинорозширювальна речовина, препарати з якою почали використовувати для лікування облисіння у чоловіків та жінок з кінця минулого століття. Найчастіше засоби з міноксидилом випускаються у формі лосьйону або спрею, які наносяться на залисини. Регулярне використання Minoxidil дозволяє:

  • активізувати кровообіг у зоні облисіння;
  • забезпечити інтенсивне надходження до волосяних цибулин кисню та поживних речовин;
  • підвищити вироблення бета-катеніна, необхідного для зростання нових волосків.

Після кількох місяців застосування у більшості пацієнтів помітно товщають волоски, прискорюється їх зростання, прокидаються навіть сплячі фолікули.

Що стосується фінастериду, то це гормональний засіб, призначений для зупинки випадання волосся у чоловіків, у яких облисіння пов'язане з надлишком чоловічого гормону дигідротестостерону. Випускається у формі таблеток, що застосовуються перорально.

Застосування фінастериду дозволяє знизити активність ензиму, що перетворює тестостерон на дигідротестостерон. Завдяки цьому процес випадання волосся сповільнюється, а самі волоски стають щільнішими і товстішими, але зростання нового волосся спостерігається вкрай рідко.

Таблиця порівняння препаратів:

Міноксидил

Фінастерид

Форма випуску

Лосьйон, спрей

Пігулки

Вплив на гормони

Негормональний

Гормональний

Призначення

Призупинення випадіння волосся, збільшення товщини волосяного стрижня, пробудження сплячих фолікул, прискорення росту волосся

Зупинення випадання волосся, збільшення товщини волосяного стрижня

Особливості застосування

Зовнішнє застосування, наноситься локально на проблемну зону

Перорально

Для чоловіків та жінок

Тільки для чоловіків

Застосовується в домашніх умовах

Після припинення використання – ефект скасування

Перші видимі результати

1-3 місяці

3-6 місяців

Можливі побічні ефекти

Може викликати дерматити, оволосіння у небажаних місцях

Може спровокувати зниження лібідо, депресію, ожиріння

Як видно міноксидил і финастерид - це різні засоби боротьби з облисінням з неоднаковим пост ефектом. Ефективність залежить від обраних цілей, а перед використанням бажано проконсультуватися у лікаря-трихолога.

Оформити замовлення

Продовжити покупки