Пошук
Кошик
Каталог товарів

Що таке синхронізація при застосуванні міноксидилу

Препарати з міноксидил мають доведену ефективність лікування андрогенної алопеції та інших видів облисіння. Однак після певного періоду використання багато користувачів відзначають, що волосся почало сипатися інтенсивніше, ніж до початку використання minoxidil. Перша їхня реакція – припинити курс лікування препаратом. Насправді цей період називається синхронізацією, і лякатися випадання волосків не варто. У цій статті ми розповімо, що таке синхронізація при використанні міноксидилу, і з чим вона пов'язана.

Дія препаратів з міноксидилом

Насамперед, нагадаємо, як діють лосьйони з minoxidil у складі. Діючий компонент є судинорозширювальним засобом, завдяки чому такі препарати стимулюють локальний кровообіг, забезпечують краще надходження поживних речовин у фолікули та стимулюють синтез білка в клітинах волосяних цибулин. Крім того, міноксидил знижує вплив на фолікули дигідротестостерону, який є основною причиною облисіння при андрогенній алопеції.

В результаті знижується інтенсивність випадання волосків, і локони починають відростати швидше. Крім того, міноксидил стимулює ріст волосків, що «заснули» під впливом дигідротестостерону, завдяки чому згодом залисини стають менше, а то й зовсім заростають. У середньому, при правильному використанні препаратів з міноксидилом густота шевелюри збільшується на 10-15%.

Первинна синхронізація при застосуванні міноксидилу

Щодо синхронізації при використанні препаратів з minoxidil, то це явище є абсолютно природним процесом. Первинна синхронізація проявляється на початку використання препарату. Через пару тижнів після початку курсу багато користувачів починають помічати, що волоски почали випадати ще інтенсивніше, ніж раніше, і стан шевелюри став навіть гіршим, ніж було.

Це пояснюється дуже просто. Під дією стимулятора зростання волосків збільшується, і вони синхронізується фаза зростання. Це означає, що всі вони одночасно «прокидаються», ростуть і відмирають. Відповідно, і випадання старих волосків спостерігається в той самий період.

Первинне випадання не є приводом для тривоги і відміни препарату, хоча кількість волосків, що випадають, може дійсно лякати - їх може бути близько 1000 на день. Замість волосків, що випали, дуже швидко з'являться нові, міцніші і здоровіші.

Друга синхронізація при лікуванні міноксидилом

Другий період настає приблизно через 2-6 місяців після початку терапії. Будьте готові до того, що все нові тоненькі волоски, що відросли на 2-4 см, почнуть випадати. Це тим, що більшість волосків виросла із слабких, «заснулих» фолікулів. Таким цибулинам складно відростити локони до нормальної довжини. Таким чином, за період другої синхронізації ви можете втратити майже все відросле волосся.

Цей період також потрібно просто пережити, продовжуючи використання міноксидилу згідно з інструкцією. Зміцнити фолікули можна за допомогою додаткових засобів для догляду – маски для волосся, трав'яні відвари і т.д. Згодом густота шевелюри відновиться, і подальші синхронізації не матимуть такого яскраво вираженого характеру.

Оформити замовлення

Продовжити покупки