Пошук
Кошик
Каталог товарів

Що таке Фінастерид?

Фінастерид — це засіб для зупинки випадання волосся. Іноді фінастерид дозволяє і наростити нове термінальне волосся, але це відбувається рідко. Вважається, що головне завдання – зупинення подальшого облисіння. Цей препарат приймається у вигляді таблеток внутрішньо щодня. Препарат на основі фінастериду Пропеція (Propecia) схвалений для використання департаментом контролю якості продуктів та ліків США (FDA (Food and Drug Administration) або USFDA - урядова агенція, підпорядкована міністерству охорони здоров'я США). Це один із двох препаратів, схвалених FDA для лікування облисіння.

Молекула фінастериду

Як називаються препарати на основі фінастериду?

Єдиний препарат на основі фінастериду для зупинки облисіння - це Пропеція (Propecia). У цьому препараті на кожну таблетку припадає 1 мг фінастериду. Для лікування облисіння приймається 1 таблетка щодня.

Є також Фінпеція — індійський аналог Пропеції (виготовляється фармацептичною компанією CIPLA), який не відрізняється від Пропеції складом та дозуванням — у кожній таблетці 1 мг фінастериду. Цей препарат значно дешевше за Пропецію.

Але існують також інші препарати, в яких діюча речовина все той же фінастерид, але призначені для лікування аденоми простати. Вони не відрізняються за складом, але відрізняються дозуванням фінастериду в кожній таблетці, яка збільшена до 5 мг порівняно з Пропецією та Фінпецією. Сюди входять такі препарати: Альфінал, Віро-фінастерид, Пенестер, Проскар, Простерид, Фінастерид, Фінаст та інші.

Препарати на основі фінастерида: Альфінал, Пенестер, Проскар, Фінпеція, Пропеція

Як працює фіналіст?

Фінастерид потрапляючи в кровотік, починає зв'язуватися з 5-альфа-редуктазою 2-го типу замість тестостерону, таким чином не даючи тестостерону перетворитися на дигітестостерон.

Що таке 5-альфа-редуктаза 2-го типу?

5-альфа-редуктаза — фермент людини, який перетворює чоловічий статевий гормон тестостерон на більш сильнодіючий андроген дигідротестостерон, а також бере участь в утворенні нейростероїдів алорегрегоналону та THDOC. Таким чином, зменшуючи кількість 5-альфа-редуктази (через зв'язування її з фінастеридом), зменшується загальна кількість дигідротестостерону. Саме для цього фінастерид і застосовується для зменшення концентрації дигідротестостерону в організмі.

Що таке дигідротестостерон?

Дігідротестостерон — біологічно активна форма тестостерону, що утворюється з нього в клітинах органів-мішеней під впливом ферменту 5-альфа-редуктази. Дигідротестостерон набагато сильніше зв'язується з андрогенними рецепторами тканин, ніж вихідна сполука (тестостерон). З підвищеним утворенням дигідротестостерону у волосяних фолікулах пов'язують надмірне оволосіння тіла та/або «чоловічий» тип облисіння на голові у обох статей. Дигідротестостерон виконує такі функції:

  • Стимуляція саловиділення шкірних сальних залоз
  • Стимуляція проліферації (поділу) клітин простати
  • Стимуляція або пригнічення волосяного покриву на певних частинах тіла
  • Стимулює зростання статевих органів у чоловіка під час статевого дозрівання
  • Надає вплив на еректильну функцію у чоловіка (бажання, в той час як тестостерон відповідає за ерекцію)
  • Ймовірно, впливає на відновлення після важких фізичних навантажень

Вплив фінастериду на кількість на роботу організму?

Після початку прийому фінастериду почне зменшуватись рівень дигідротестостерону, який вже не підніметься, доки ви не припините приймати препарат. Рівень тестостерону у разі може піднятися до 10%. Поступово концентрація дигідротестостерону у фолікулах волосся зменшиться, що нам потрібно.

Як довго потрібно застосовувати финастерид?

Поки ви приймаєте фіналіст, він діє. Якщо ви припиняєте прийом, то ефект припиняється. Фінастерид потрібно приймати поки вам дороге волосся, тобто все життя (або поки не буде придумано новий, більш ефективний засіб).

Коли з'являться перші результати?

Перших результатів можна оживати через 6-12 місяців. В окремих випадках перші результати можуть з'явитися через 3 місяці.

Який шанс, що фіналіст спрацює і зупинить випадання (виросте нове волосся)?

Третя фаза випробувань Пропеції проводилася протягом кількох років. У випробуваннях було задіяно 60 дерматологічних клінік (33 - у США) та 1533 добровольця. З цього числа 1215 добровольців продовжили брати участь у випробуваннях Пропеції на другий рік. Вік учасників – 18-41 років. Ступінь облисіння по Норвуду - 3-5. Усі учасники приймали 1 мг Пропеції чи плацебо щодня.

Для оцінки результатів використовувалися об'єктивні та суб'єктивні показники. Суб'єктивний аналіз включав опитування учасників про результати лікування. Об'єктивний аналіз включав вимірювання густоти та товщини волосся, тривалості анагенової фази та інших показників. Суб'єктивні та об'єктивні показники оцінювалися дерматологами, які не знали, що приймали учасники (Пропецію чи плацебо).

Перший рік випробувань показав такі результати:

  • збільшення густоти волосся +86 на 1 дюйм2 (+11%) для тих, хто приймає Пропецію
  • зменшення густоти волосся -21 на 1 дюйм2 (-2.7%) для тих, хто приймає плацебо
  • зростання нового волосся у 48% для тих, хто приймає Пропецію
  • зростання нового волосся у 7% для тих, хто приймає плацебо
  • 30% (з 48%) злегка помітне зростання нового волосся для тих, хто приймає Пропецію
  • 18% (з 48%) помітне зростання нового волосся для тих, хто приймає Пропецію
  • 6% (з 7%) злегка помітне зростання нового волосся для тих, хто приймає плацебо
  • 1% (з 7%) помітне зростання нового волосся для тих, хто приймає плацебо

Другий рік випробувань не показав подальшого збільшення густоти волосся. Але були відзначені подальші покращення загального стану волосся, що пов'язано зі збільшенням анагенової фази та діаметра стрижня волосся. Учасники плацебо продовжували втрачати волосся.

Як правильно приймати фіналіст?

Приймайте 1 таблетку Пропеції або Фінпеції щодня.

Сумісність фінастериду з іншими препаратами?

Так. Багато хто так і робить. Але оскільки інші препарати (Альфінал, Віро-фінастерид, Пенестер, Проскар, Простерид, Фінастерид, Фінаст та інші) містять 5 мг фінастериду в 1 таблетці, то вам потрібно ділити кожну таблетку на 5 частин і приймати 1/5 таблетки щодня. Таким чином ви отримуватимете 1 мг фінастериду щодня, як і при прийомі Пропеції (Фінпеції). Застосування альтернативних препаратів коштує набагато дешевше порівняно з Пропецією за однакової ефективності.

Чи покращити результат, якщо я прийматиму 0,2 мг або 5 мг фінастериду на день?

Дослідження показали, що дозування від 0,2 до 5 мг забезпечує практично однаковий результат. Різниця становить приблизно 5-7% кращого зв'язування 5-альфа-редуктази 2-го типу на користь дозування 5 мг фінастериду на день порівняно з 0,2 мг. Що може відіграти важливу роль за високої чутливості фолікул волосся до дигідротестостерону.

Чому тоді багато хто приймає 1 мг фінастериду на день?

Тому, що багато хто не чув про наведені вище дослідження. І, звичайно, вкрай незручно ділити 1 таблетку з 5 мг фінастериду на 25 частин, щоб отримати 0,2 мг.

Побічні ефекти після прийому фінастериду?

У поодиноких випадках — імпотенція, зниження лібідо, зменшення обсягу еякуляту, гінекомастія.

Чому фіналіст не завжди зупиняє подальше облисіння?

Фінастерид пригнічує 5-альфа-редуктазу 2-го типу, яка становить приблизно 70% від загальної кількості 5-альфа-редуктази в організмі. Але існує і 5-альфа-редуктаза 1-го типу, на яку финастерид не робить жодної дії. Тому цей ензим продовжує існувати у фолікулах волосся. Крім того, якщо фолікули мають підвищену чутливість до дигідротестостерону, то навіть невеликої кількості буде достатньо для продовження випадання волосся.

Також можлива ситуація, коли 5-альфа-редуктаза 1-го типу набагато активніша за 5-альфа-редуктазу 2-го типу у конкретного індивіда.

Оформити замовлення

Продовжити покупки