Пошук
Кошик
Каталог товарів

Як часто можна фарбувати волосся

Коли жінка хоче кардинальних змін, вона йде до перукарні. Фарбування – найшвидший спосіб змінити імідж та настрій. Але як часто можна фарбувати волосся, щоб не нашкодити шевелюрі? Про це – у нашій новій статті.

Як часто можна фарбувати волосся різними видами фарби

Стійка фарба, що продається в магазинах та використовується в салонах краси, забезпечує рівне фарбування та стійкий результат. Однак аміак та перекис водню, що містяться в таких засобах, погано впливають на шкіру голови та структуру волосся. Колористи рекомендують використовувати такі препарати по всій довжині не частіше ніж раз на два місяці.

Як часто можна фарбувати волосся різними видами фарби

Для фарбування багато жінок обирають натуральні засоби – хну та басму. Вони не тільки змінюють відтінок локонів, а й оздоровлюють пасма. Однак, незважаючи на натуральний склад, їх теж не варто використовувати частіше, ніж 1 раз на 2 місяці. Пігмент цих засобів, що фарбує, має властивість накопичуватися між лусочками, що робить локони більш жорсткими і тьмяними.

Тонування волосся – один з найбільш делікатних способів змінити відтінок волосся, додати їм яскравості та блиску. При тонуванні барвник не проникає глибоко в структуру волосків, а обволікає їх зовні. Завдяки цьому, локони менше травмуються. Зате й змивається таке фарбування набагато швидше. Тонування можна виконувати стійкими або безаміачними професійними фарбами, змішаними з окислювачем у співвідношенні 1 до 2, або готовими бальзамами-тоніками, що є у продажу. Тонування фарбою можна робити раз на 2 тижні, бальзамом – до 1 разу на тиждень.

Як часто можна фарбувати коріння волосся

Як бачите, колористи не рекомендують використовувати стійкі барвники частіше ніж раз на 2 місяці. Частіше застосування барвників, хоч натуральних, хоч професійних, може сильно зіпсувати якість локонів. Але тут виникає питання - що робити з відрослим корінням?

Як часто можна фарбувати коріння волосся

Сьогодні колористи пропонують дамам багато методів фарбування, при яких відрослі коріння зовсім не є проблемою. До них відносять мелірування, омбре, балаяж та шатуш. Всі ці способи припускають нанесення фарби на окремі пасма, причому зазвичай не від самого коріння. Якщо ви вибрали один із цих методів, наступний візит до перукарні можна запланувати через 4-6 місяців. До цього часу можна підтримувати колір за допомогою шампуню відтінку або бальзам-тоніка.

Якщо ви віддаєте перевагу рівномірному однотонному фарбуванню, намагайтеся вибирати відтінок і насиченість, максимально наближений до вашого натурального. Так коріння, що відростає, буде менш помітним оточуючим. Якщо через місяць після повного фарбування занадто помітний контраст між відрослою частиною локонів і основною довжиною, колористи рекомендують підфарбувати прикореневу зону стійкою фарбою, а довжину затонувати.

Як часто можна фарбувати волосся безаміачною фарбою

Такі барвники з'явилися на полицях наших магазинів нещодавно, і стали справжньою знахідкою для любительок експериментів над волоссям. Вони аміак замінено етаноламін, який дбайливо ставиться до структури волосяного стрижня.

Як часто можна фарбувати волосся безаміачною фарбою

Переваги безаміачної фарби:

  • справляється з фарбуванням, що змінює колір шевелюри на 1-2 тони;
  • має менш різкий запах;
  • може використовуватися при вагітності та лактації;
  • менше шкодить локонам;
  • не викликає подразнення шкіри голови.

Проте є й недоліки:

  • не зафарбовує повністю сивину;
  • змивається при кожному миття голови;
  • повністю вимивається за місяць.

Так як формула цього виду барвника більш щадна, фарбуватися безаміачною фарбою можна один раз на 2-3 тижні.

Шкідливість фарбування волосся

Чому ж трихологи та колористи такі категоричні, коли рекомендують робити процедуру фарбування стійкою фарбою якомога рідше? Справа в тому, що аміак, який міститься в таких препаратах, і допомагає пігменту барвника проникнути глибше в структуру волосяних стрижнів, поступово робить їх сухими, ламкими і тьмяними. А перекис, що відповідає за освітлення локонів, може взагалі їх спалити.

Шкідливість фарбування волосся

Які ще можуть бути наслідки частих фарбувань або недотримання техніки забарвлення:

  • хімічні опіки;
  • алергічні реакції;
  • пересушування шкіри;
  • поява лупи;
  • випадання волосся.

Що робити, щоб шкода від фарбування волосся була мінімальною:

  • перед початком цієї процедури завжди робіть тест на чутливість, навіть якщо ви раніше вже користувалися такою фарбою;
  • якщо фарбуєте голову вдома, суворо дотримуйтесь інструкції з фарбування, написаної виробником;
  • вибирайте професійну фарбу, до якої окислювач купується окремо.

Безпечним для локонів вважається окислювач із вмістом перекису водню 1,5%, 3% або 6%. Їх можна використовувати самостійно для фарбування волосся тон у тон, або освітлення на 1-2 тони. Для освітлення волосся на 3-4 тони потрібно використовувати окислювач 9% або 12%, залежно від тону вашої шевелюри. Таке фарбування краще довірити фахівцеві, щоб не нашкодити зачісці, і отримати гарний, рівний колір.

Випадання волосся після фарбування – причини, лікування

За добу ми втрачаємо близько 100 волосин – це вважається природною нормою. Однак жінки, які часто фарбують локони, часто скаржаться на те, що після фарбування вони можуть якийсь період випадати. 

Випадання волосся після фарбування – причини, лікування

Причини, чому випадає волосся після фарбування:

  • недотримання інструкції з фарбування;
  • індивідуальна реакція на компоненти фарби;
  • неякісні або прострочені барвники;
  • часте фарбування або проведення процедури відразу після хімічної завивки.

Як наслідок, шкіра голови пересушена, харчування волосяних цибулин – порушено. Цибулини стають слабкими і неживими, і поступово волосся починає сипатися.

Лікування випадання волосся після фарбування зводиться до максимального усунення дратівливих факторів, а також живлення та зміцнення фолікул. У цьому вам допоможуть:

  • салонні процедури (мезотерапія, лазеротерапія, плазмоліфтинг);
  • косметичні шампуні та маски проти випадання волосся;
  • космецевтичні сироватки для росту волосся;
  • вітаміни для зовнішнього та внутрішнього застосування.

При інтенсивному випаданні після фарбування бажано на якийсь час відмовитися від фарбування стійкими фарбами, а також звести до мінімуму використання фена, плойки та прасування.

Оформити замовлення

Продовжити покупки