Пошук
Кошик
Каталог товарів

Як правильно мити голову

Здається, що може бути простіше, ніж миття голови, адже це такий самий рутинний процес, як умивання чи чищення зубів. Однак, кожен другий робить при цьому безліч помилок, що погано позначається на стані шкірного покриву та шевелюри. У цій статті ми розповімо, як правильно мити голову, щоб локони були гарними та здоровими.

Як правильно мити голову – основні правила

Волосся має гідрофобну структуру, і кожне миття для них – це стрес. Але і без неї не обійтися, оскільки шкіру і локони потрібно регулярно очищати за допомогою шампуню від бруду, пилу, залишків стайлінгових засобів і шкірного сала.

Як правильно мити голову – основні правила

Тому дотримуйтесь цих рекомендацій, щоб мити голову максимально делікатно, але ефективно:

  1. Перед купанням добре розчешіть сухі пасма за допомогою масажної щітки. Так ви не тільки розплутаєте локони, що збилися, що попередить їх ламкість, а й стимулюєте кровообіг шкірного покриву голови.
  2. Для миття використовуйте теплу, але не гарячу воду. Якщо температура буде надто високою, вона активізує роботу сальних залоз. До того ж, гаряча вода погано впливає на структуру волосяного стрижня. Якщо ж температура буде холодною, ви не зможете якісно очистити шкірний покрив від шкірного жиру та залишків засобів для укладки.
  3. Перед тим, як нанести шампунь, гарненько змочіть скальп – просто зачекайте під душем кілька хвилин. Це підготує голову до миття.
  4. Вибирайте шампунь за типом шкірного покриву голови, ополіскувач та маску – за типом волосся.
  5. Шампунь краще набирати в руку і спінювати, а не наносити одразу на прикореневу зону. Так він краще розподілитися по скальпу, а отже, рівномірніше його очистить.
  6. Правильно промити голову – означає якісно очистити шкірний покрив. Для цього масажними рухами рук ретельно спінюйте шампунь у прикореневій зоні. М'яко масажуючи, проходьте пальцями всю поверхню скальпа, від лобової частини до потилиці, не забуваючи про скроневі зони. По довжині миючий засіб можна не наносити - локони промиються, коли ви його змиватимете. При необхідності наносите шампунь кілька разів, ретельно змиваючи після кожного нанесення.
  7. Читайте поради виробника, написані на етикетці. Багато лікарських шампунів (для росту волосся або від лупи) рекомендується тримати на волоссі протягом декількох хвилин.
  8. Добре змивайте залишки миючого засобу з волосся, щоб на них не залишалася мильна плівка. Вона не тільки знизить ефективність від бальзаму-ополіскувача та доглядових засобів. Через неї локони швидше жирнітимуть, крім того, вона сушить пасма.
  9. Після того, як змиєте шампунь, використовуйте бальзам-ополіскувач або маску. Вони пом'якшують і розплутують пасма, завдяки чому локони після миття легше розчісуються. Наносити такі засоби потрібно на локони, відступаючи на кілька сантиметрів від коріння. Перед використанням легенько відіжміть воду з пасмів, щоб кондиціонер або маска не стікали з волосся, а вбиралися в структуру волосяного стрижня.
  10. Змивати такі засоби можна більш прохолодною водою, щоб лусочки волосків закрилися. В результаті локони будуть виглядати гладкішими і блискучими.

Як часто слід мити голову

Як часто слід мити голову

Частота цієї процедури залежить від того, як швидко у вас забруднюється голова у прикореневій зоні. Це визначають такі фактори:

  • тип шкірного покриву;
  • жорсткість води;
  • якість миючих засобів та ретельність, з якою ви їх вимиваєте;
  • використання засобів для укладки;
  • довжина та укладання локонів.

Трихологи рекомендують мити голову 2-3 рази на тиждень. Але якщо у вас жирний тип волосся і ви використовуєте багато лаку або гелю для укладання, цю процедуру можна робити частіше, навіть щодня. Інакше забруднення, що накопичуються в прикореневій зоні, можуть стати причиною появи запалень та повільного росту волосся. Тільки в цьому випадку вибирайте м'які миючі засоби, рекомендовані для щоденного застосування.

Як правильно мити фарбоване волосся

Часта проблема, з якою стикаються володарки пофарбованих локонів - швидке вимивання пігменту, що фарбує, зі структури волосяного стрижня. Особливо прикро, коли складне фарбування, на яке було витрачено 6 годин у салоні краси, змивається за 2-3 миття.

Як правильно мити фарбоване волосся

Що потрібно знати про засоби для миття та догляду, якщо у вас фарбоване волосся:

  • всі бальзами, маски та олії для відновлення структури волосся руйнують штучний фарбуючий пігмент, тому на пофарбованих пасмах рекомендуємо їх не використовувати – краще скористатися поживними або зволожуючими засобами;
  • шампуні з позначкою “збереження кольору” дійсно краще його зберігають – у їхньому складі є водорозчинні силікони, що запобігають швидкому вимиванню пігменту;
  • для пофарбованих локонів ідеально підійдуть безсульфатні шампуні – вони делікатніше очищають локони, і майже не вимивають фарбу.

Щоб максимально зберегти фарбування до наступного візиту до салону краси, при цьому відновити структуру локонів після дії фарби, дотримуйтесь такого алгоритму догляду:

  1. Перші дві доби після процедури фарбування не мийте голову – у цей період шкіра найбільш чутлива, до того ж ще може відбуватися процес стабілізації пігменту, що фарбує.
  2. Перший тиждень використовуйте тільки шампунь, ополіскувач та термозахист (вибирайте засоби для фарбованого волосся).
  3. На другому тижні додайте догляд маску з позначкою “save color”. Використовуйте її 1-2 рази на тиждень.
  4. На третьому тижні, щоб освіжити колір і додати блиск локонам, використовуйте шампуні або бальзами, що тонують.
  5. На четвертому тижні чергуйте доглядові засоби для пофарбованих локонів з живильними та зволожуючими. Щоб фарбування виглядало свіжішим і акуратнішим, можна використовувати спеціальний спрей для зафарбовування відрослих коренів.

Як правильно мити нарощене волосся

Нарощування - найшвидший спосіб обзавестися довгими і густими кучерями. Догляд за такою шевелюрою нескладний, але має певну специфіку.

Як правильно мити нарощене волосся

Як правильно мити голову з нарощеним волоссям:

  1. Робіть це строго стоячи під душем. Нарощені пасма кріпляться до основи натурального за напрямком росту волосся. Тому якщо мити голову, закидаючи її вперед, мокрі локони своєю вагою відтягуватимуть і травмуватимуть цибулини.
  2. Використовуйте шампунь і догляд, що змивається також, як було описано в загальних рекомендаціях – тут ніяких особливих нюансів немає. Головне – добре промити шкіру голови та якісно змити всі засоби.
  3. Обов'язково використовуйте незмивний догляд, щоб підживити нарощені пасма.
  4. Кілька разів на тиждень робіть маски, що зміцнюють і живлять коріння.

Сушити нарощене волосся після миття можна за допомогою фену. При цьому спрямовуйте потік повітря також у напрямку зростання волосся. Якщо хочете зробити прикореневе об'єм, скористайтеся круглою щіткою, тільки пам'ятайте, що використовувати її можна тільки на пасмах без капсул.

Як правильно мити голову чоловікові

Чоловіки зазвичай менше уваги приділяють догляду за волоссям. При виборі шампуню вони зазвичай віддають перевагу практичним і багатофункціональним засобам, що об'єднують власне шампунь, бальзам-ополіскувач, гель для душу і засіб для вмивання. Проте, ретельніший догляд здатний зробити шевелюру не тільки більш доглянутою зовні, але й здоровішою. Якщо правильно мити голову, чоловікові можна назавжди забути про лупу, і суттєво уповільнити випадання волосся.

Як правильно мити голову чоловікові

Рекомендації щодо догляду за волоссям для чоловіків:

  • вибирайте шампунь відповідно до типу шкірного покриву голови (жирна, суха, нормальна, з лупою, чутлива);
  • для щоденного миття вибирайте м'який шампунь із позначкою “для частого застосування”;
  • спеціалізовані миючі засоби (“від лупи”, “від випадання”) не змивайте відразу після нанесення – їх потрібно витримувати на голові протягом 2 – 3 хвилин;
  • не забувайте користуватися кондиціонером, особливо, якщо носите подовжені зачіски;
  • усі засоби, що вимагають змивання, змивайте дуже ретельно – залишки цих засобів сушать і обтяжують волосся, до того ж погано промиті пасма будуть швидше забруднюватися.

Як правильно користуватися безсульфатним шампунем

Миючі засоби без лаурил сульфатнатрію (SLS) та лаурилсульфат амонію (ALS) у складі – справжній порятунок для людей з дуже чутливою шкірою голови, а також для тих, хто звик мити голову щодня. Завдяки більш м'якому складу такі шампуні менше дратують шкіру, і більш делікатно очищають пасма.

Як правильно користуватися безсульфатним шампунем

Однак у безсульфатних шампунів є й недоліки:

  • вони гірше змивають силікони, що містяться в укладальних засобах і незмивних доглядах;
  • не підходять для боротьби з лупою;
  • гірше очищають шкірний покрив та локони – щоб якісно промити волосся середньої довжини, доведеться кілька разів наносити шампунь;
  • погано піняться;
  • при переході на безсульфатний шампунь, спочатку багато хто відзначає втрату прикореневого обсягу.

Як правильно мити голову безсульфатним шампунем:

  1. Такі миючі засоби потрібно витримувати на прикореневій зоні не менше 1 – 2 хвилин. Вони містять очищувальні компоненти рослинного походження, яким потрібно більше часу для впливу на шкіру.
  2. Намилюйте голову на 1 раз більше, ніж звикли це робити сульфатним шампунем.
  3. Раз на тиждень використовуйте скраб для голови або шампунь глибокого очищення.

Як правильно розчісувати волосся

І насамкінець нагадаємо, що після миття локони потрібно повністю висушити, і тільки потім – розчісувати. Перед цим рекомендуємо нанести на них трохи поживного або зволожуючого догляду, що розплутає кінчики, і допоможе уникнути ламкості при розчісуванні.

Як правильно розчісувати волосся

Правильно починати розчісувати голову від кінчиків волосся, поступово переміщуючи гребінець ближче до коріння. Насамкінець не забудьте зробити легкий масаж скальпа за допомогою масажної щітки.

Оформити замовлення

Продовжити покупки