Пошук
Кошик
Каталог товарів

Як працює MINOXIDIL?

Розчин міноксидилу впливає безпосередньо на клітинну структуру та клітинну активність волосяних фолікул. Активно розслаблюючи кровоносні судини, міноксидил прискорює кров'яний потік у фолікули волосся. Причина цього ефекту досі не відома, але міноксидил, як, виявилося, уповільнює, або зупиняє втрату волосся і стимулює зростання нормальних, здорових фолікул.

Міноксидил, що продовжує фазу росту волосся, стимулює фолікул почати виробляти нормальне волосся. Оскільки потрібен час, щоб значне число волосся виявилося у фазі росту, ефект міноксидилу помітний лише через 2-3 місяці після початку застосування препарату. Через рік після початку використання кількість волосся, що увійшло до фази росту, вже не збільшується і ефект стабілізується.

На жаль, не можна стверджувати, що розчин міноксидилу надасть однаково прийнятний результат для всіх людей. Іноді міноксидил викликає тільки появу легкого гармата на облисілих ділянках голови замість косметично прийнятного росту пігментованого повноцінного волосся. Такий результат зустрічається при спробі виростити волосся на голові, що давно облисіла.

І все ж, якщо йдеться про жіночу андрогенну алопецію або про початкові стадії чоловічої андрогенної алопеції, яка супроводжується порідженням волосся на маківці, варто спробувати врятувати волосся, шанси на успіх, безумовно, великі.

Жінкам розчин міноксидилу допомагає краще, ніж чоловікам, і лисіючим – краще, ніж давно полисялим. У ході клінічних випробувань розчину міноксидилу було виявлено:

  1. Міноксидил може використовуватися для відновлення росту волосся при андрогенній та осередковій алопеції.
  2. Лікування міноксидилом дає перші результати через 2-3 місяці та стабілізацію росту волосся через рік.
  3. Зростання волосся зберігається весь час, поки пацієнт застосовує міноксидил.
  4. Ранні стадії облисіння лікуються значно краще, ніж тривало існуюча стадія повного облисіння зони схильної до впливу ДГТ.
  5. Міноксидил (застосовуваний зовнішньо) безпечний і не викликає побічних системних ефектів навіть при тривалому застосуванні. Шкірні реакції, такі як подразнення і сухість шкіри скальпа, зустрічаються рідко і швидко проходять.

У якому вигляді випускається міноксидил?

Розчин міноксидилу для місцевого зовнішнього застосування є безбарвною, прозорою або злегка забарвленою рідиною. Розчин міноксидилу поставляється у пластикових флакончиках об'ємом 60 мл із захисними ковпачками. Цього обсягу вистачає приблизно 1 місяць лікування.

Окрім міноксидилу 2% випускається "посилений" 5%-ний варіант розчину, що містить у 2,5 рази більшу концентрацію міноксидилу. Ця версія дає в середньому на 45% найкращі за кількістю відновленого волосся та швидші результати порівняно з міноксидилом 2%.

З чого складається розчин міноксидилу?

Основною діючою речовиною розчину міноксидилу є міноксидил. Один мл розчину міноксидила 5% містить:

  • 50 міліграмів міноксидилу;
  • 60% спирт;
  • пропіленгліколь;
  • дистильовану воду.

Результати від застосування розчину міноксидилу

Проведені в провідних наукових лабораторіях США клінічні дослідження з вивчення можливостей розчинів, шампунів і гелів з використанням міноксидилу показали їхню високу ефективність при відновленні росту волосся у випадках спадкової схильності до облисіння (андрогенетичної алопеції). Розчин міноксидилу сприяє зростанню нового волосся і зупиняє їх випадання на ділянках голови, що лисіють. Міноксидил призначений для відновлення росту волосся як у чоловіків, так і у жінок при формі облисіння, що найчастіше зустрічається (95% випадків облисіння) – так званому спадковому облисенні. Наукова назва цієї форми облисіння – андрогенна (андрогенетична) алопеція (Alopecia androgenetica). Іноді такий вид називають облисінням за чоловічим типом, хоча він притаманний як чоловікам, а й жінкам. Випадання волосся при спадковому облисіння відбувається повільно і стає помітним для оточуючих через кілька років після його початку. При андрогенетичній алопеції облисіння починається з верхівки або кутах передньої лінії волосся (у чоловіків), або вздовж серединного проділу (у жінок). Початок зростання нового волосся настає в середньому приблизно через 3-6 місяців після початку застосування міноксидил, але швидкість та інтенсивність росту нового волосся відрізняється у різних людей. Скасування застосування розчину міноксидилу приведе, швидше за все, до припинення зростання нового волосся. У зв'язку з цим, слід пам'ятати, що для збереження волосся, що залишилося і знову відросло Вам потрібно постійне застосування розчину міноксидила.

У яких випадках не слід застосовувати розчин міноксидилу?

  • Безпека та ефективність застосування препарату у дітей та підлітків до 18 років не встановлена. Тому ми рекомендуємо не застосовувати міноксидил особам віком до 18 років.
  • Крім спадкової схильності випадання волосся може бути зумовлене й іншими факторами. Міноксидил не запобігає випаданню волосся, яке викликається деякими лікарськими засобами, порушенням харчування (нестача заліза або вітамінів в організмі), а також випадання волосся в результаті укладання в тугі зачіски (хвостик, пучок), хіміотерапії.
  • Якщо випадання волосся почалося раптово, якщо серед рідних ніколи не зустрічалося випадків облисіння або якщо облисіння носить осередковий (яскраво виражені плями, шматки) характер, то необхідно звернутися до фахівців з приводу доцільності застосування розчину міноксидила.
  • Багаторічний досвід застосування розчину міноксидилу, свідчить про їхню чудову переносимість і безпеку. Проте, якщо ви страждаєте або страждали від будь-яких захворювань, перед застосуванням міноксидилу проконсультуйтеся з фахівцями.
  • Оскільки вплив міноксидилу на вагітність, пологи та період годування не досить вивчені, вагітні жінки та матері-годувальниці не повинні застосовувати розчин міноксидилу. З цієї ж причини, якщо жінка планує завагітніти, застосування міноксидилу слід припинити щонайменше за 1 місяць до запланованої дати зачаття.
  • Якщо цілісність шкірного покриву волосистої частини голови, порушена - шкіра подразнена, інфікована, болісна, має сонячні опіки, уражена псоріазом, лущиться і т.д. – застосовувати розчин міноксидилу не можна.
  • Не використовуйте міноксидил, якщо у вас є алергічна реакція на будь-який з його компонентів.
  • Не бажано застосовувати розчин міноксидилу одночасно з іншими засобами зовнішнього застосування для волосся. Хоча до цього часу несумісності з будь-якими іншими препаратами для догляду за волоссям не було зазначено, необхідно усвідомлювати, що потенційна можливість такої несумісності залишається.
  • Припиніть застосування міноксидилу негайно, якщо помітите будь-які побічні явища, що виявляються у погіршенні загального самопочуття або здоров'я. Ці негативні явища можуть бути спричинені поєднанням різних факторів. Проконсультуйтеся з фахівцем щодо можливих причин цих явищ, перш ніж продовжити застосування міноксидилу.
  • Слід дотримуватися обережності при застосуванні розчину міноксидилу особами, які страждають на ішемічну хворобу серця, аритміями, стенокардією, а також при схильності до артеріальної гіпотонії.
  • У разі появи ознак системних ефектів (загрудинний біль, серцебиття, запаморочення, раптове збільшення маси тіла, набряки рук та/або ніг) а також почервоніння та подразнення в місці втирання препарат слід негайно відмінити і при необхідності призначити відповідну терапію.
  • li>
  • Міноксидил може бути причиною опіків та подразнення очей. У разі потрапляння препарату на чутливу поверхню це місце слід промити великою кількістю проточної холодної води.
  • Випадковий прийом розчину міноксидилу всередину може призвести до серйозних несприятливих наслідків.

Які побічні ефекти викликає розчин міноксидилу?

У клінічних випробуваннях у хворих з нормальним або підвищеним артеріальним тиском місцеве застосування міноксидилу не супроводжувалося загальними побічними ефектами. У поодиноких випадках спостерігалися такі побічні дії: Місцеві явища: місцевий дерматит, еритема, відчуття печіння, лущення. Описано випадки алопеції, небажаного гіпертрихозу та себореї. Протягом перших тижнів лікування може спостерігатися деяка сухість шкіри, невелике почервоніння або прищики на шкірі голови чи обличчя. Такі прояви спостерігаються досить рідко і зазвичай проходять через деякий час. Спостереження показують, що найбільш поширеним негативним ефектом є поява сверблячки та інших подразнень схильної до впливу препарату ділянки шкіри голови (приблизно у 7% тих, хто користується препаратом). Алергічні реакції: кропив'янка, риніт, набряк обличчя, алергічний контактний дерматит. З боку серцево-судинної системи: описані випадки зміни артеріального тиску, відчуття серцебиття, зміни серцевого ритму, болю у грудях. Інші: описані випадки виникнення задишки, синкопе, набряків, головного болю та запаморочення. Розчин міноксидилу для місцевого зовнішнього застосування містить спирт, що може спричинити печіння або подразнення очей, слизових оболонок та інших чутливих ділянок шкіри. Якщо міноксидил випадково потрапить на ці ділянки, промийте їх великою кількістю проточної холодної води. Якщо роздратування зберігається, зверніться до лікаря. Будь-яких серйозних побічних явищ у результаті зовнішнього використання міноксидилу не було помічено. Однак очевидно, що ймовірність появи побічних явищ не можна виключити, якщо буде порушено правила обережності, про які йдеться в інструкції до препарату.

Чи небезпечний випадковий прийом розчину міноксидилу всередину?

Випадковий прийом препарату внутрішньо може зумовити системні ефекти, пов'язані з вазодилатуючими (судиннорозширювальними) властивостями міноксидилу. 5 мл Міноксидилу містять 100 мг міноксидилу – максимальну рекомендовану дозу для прийому дорослими при лікуванні артеріальної гіпертензії. Симптоми в цьому випадку пов'язані з серцево-судинною дією препарату і виражаються у зниженні артеріального тиску, тахікардії. Проводять симптоматичну терапію діуретиками, бета-адреноблокаторами, внутрішньовенною інфузією фізіологічного розчину. Препарат виводиться при гемодіалізі. Слід уникати застосування симпатоміметиків.

Протипоказання до застосування міноксидилу?

Чи є несумісність міноксидилу з препаратами? В даний час такої несумісності з міноксидил не виявлено. Хоча при клінічних експериментах такого не виявлено, через ряд властивостей міноксидилу та ліків Guanethidine (Гуанетидин) та існуючої теоретичної можливості їх несумісності, їх спільне застосування слід виключити.

Яких запобіжних заходів слід дотримуватись при застосуванні міноксидилу?

При застосуванні розчину міноксидилу слід дотримуватися звичайних запобіжних заходів, які вживаються при використанні косметичних та лікарських препаратів.

  • Після застосування розчину міноксидилу промийте руки.
  • Спиртова основа розчину міноксидилу може викликати почервоніння та подразнення слизової оболонки очей. При випадковому попаданні міноксидилу на чутливі ділянки (очі, слизові оболонки, пошкоджена шкіра) необхідно промити це місце великою кількістю проточної холодної води.
  • Не можна застосовувати розчин міноксидилу частіше та у більших кількостях, ніж рекомендовано, а також наносити на інші ділянки тіла крім шкіри голови.
  • Зберігайте міноксидил у недоступному для дітей місці.
  • По можливості слід уникати вдихання парів (аерозолю) препарату.
  • Розчин міноксидилу призначений тільки для зовнішнього застосування. Випадковий прийом розчину внутрішньо може негативно позначиться на організмі. Щоб уникнути можливих наслідків – отруєнь від прийому внутрішньо, зверніться негайно до медичного закладу за допомогою.

Як застосовувати розчин міноксидилу?

Розчин міноксидилу дуже простий у вживанні. Він призначений лише для зовнішнього застосування. Розчин втирається в проблемні ділянки шкіри голови до зони облисіння двічі на день з інтервалом 12 годин. Розчин міноксидилу повинен наноситися на суху шкіру голови. Тому, якщо Ви приймали душ або потрапили під дощ, перед нанесенням розчину необхідно добре висушити шкіру голови та волосся. Міноксидил необхідно використовувати щодня. Протягом доби розчин двічі (вранці та ввечері) наноситься на шкіру голови у кількості 1 мл за один раз. Тобто максимальна добова доза розчину міноксидилу не повинна перевищувати 2 мл. Ця кількість була визначена як оптимальна для відновлення росту волосся при дворазовому щоденному застосуванні. Нанесений препарат (1 мл) рівномірно розподіляється по всій поверхні голови, що облисіла. Якщо розчин міноксидилу наноситься кінчиками пальців, руки після цього слід вимити. Пам'ятайте: розчин міноксидилу призначений тільки для зовнішнього застосування. Використовуйте препарат лише за призначенням. Не наносьте міноксидил на інші ділянки тіла. Через який проміжок часу можна очікувати результатів від застосування міноксидилу? Перш, ніж з'являться ознаки росту нового волосся (спочатку пушкового), може знадобитися щоденне, по 2 рази на день застосування препарату протягом не менше 4 місяців. Швидкість появи волосся і ступінь його зростання може відрізнятися у різних людей. При появі нового волосся необхідно продовжувати дворазове щоденне застосування міноксидилу для того, щоб збільшити його кількість і підтримати зростання. Як показали дослідження, реакція на використання міноксидилу може проявлятися по-різному: в одних людей результати можуть з'явитися раніше, в інших пізніше і менш яскраво. Однак помітних результатів не слід очікувати раніше, ніж за 4 місяці.

Як визначити, чи є прогрес у зростанні волосся при використанні міноксидилу?

Багато людей, які використовують розчин міноксидилу для лікування різних стадій облисіння, спочатку не помічають, що у них відростає волосся. Так як знову відростає волосся спочатку дуже тонкі і не пігментовані, що навіть через кілька місяців застосування розчину міноксидилу їх важко побачити. Але люди з боку, наприклад, ваші близькі при уважному огляді вашої голови помітять сотні маленьких волосків на тих місцях, які Ви самі не побачите. Надалі це пушкове волосся замінюється на товстіше і темнішого кольору. Інший момент полягає в тому, що волосся, яке було втрачено останнім, відростає першим. Наприклад, якщо говорити про маківку голови, в першу чергу буде заповнюватися новим волоссям зона між безпосередньо лисиною на маківці і волоссям, що її обрамляє. Людина, що застосовує міноксидил, може сама не виявити цього спочатку. Говорячи про фронтальні (лобові) залисини, дуже важливо вимірювати відстань від верху брів до найдальшого краю залисини зліва, до найдальшого краю залисини праворуч і до найдальшого краю залисини в центрі чола. У цьому випадку можна буде помітити зміни, коли волосся почне відростати. На жаль, необхідно відзначити, що на даний вид втрати волосся розчин міноксидилу має менш виражений вплив, ніж на традиційне облисіння на маківці. Необхідно дати собі час у кілька місяців, щоб відростити нормальне пігментоване волосся і самостійно побачити позитивний результат.

Як виглядатиме знову виросле волосся від застосування міноксидилу?

Якщо у Вас залишилося дуже мало волосся в зоні облисіння, перше волосся може бути пушковим, ніжним, безбарвним і ледь помітним. При тривалому застосуванні міноксидилу нове волосся стане того ж кольору і щільності, що і решта волосся на голові. Якщо Ви почали застосовувати препарат ще при міцному волоссі, то нове волосся має бути таким же за кольором і щільністю, як і всі інші. Саме тому варто починати застосовувати розчин міноксидилу при початкових стадіях облисіння. У таких випадках шанси на успішне відновлення початкового вигляду будуть найвищими.

Як довго необхідно застосовувати розчин міноксидилу?

Якщо препарат виявився ефективним для Вас і у Вас з'явилося нове волосся, необхідно застосовувати розчин міноксидила постійно, щоб зберегти як існуюче, так і знову виросле волосся.

Що буде, якщо я скасую прийом розчину міноксидилу? Чи залишиться у мене нове волосся? Якщо Ви припините застосування розчину міноксидилу, існує велика ймовірність того, що Ви втратите своє нове волосся протягом декількох місяців після припинення використання препарату. Примітка: Деякі люди можуть збентежити таку перспективу. Однак останні досягнення науки в галузі трихології дозволяють глянути трохи інакше на цю ситуацію. Справа в тому, що в низці європейських країн і США вже досягнуто реальних результатів у клонуванні волосся. За прогнозами фахівців, у найближчі 3-4 роки такі операції можуть стати нормою. У світлі сказаного вище, є важливим зберегти те, що є зараз, свій "прийнятний образ", до появи таких революційних технологій. Розчин міноксидилу на даний момент з успіхом справляється з цим завданням, не тільки зберігаючи волосся, що залишилося, але і стимулюючи зростання нового волосся.

Яким має бути дозування і наскільки часу вистачає одного флакону міноксидилу?

Розчин міноксидилу наносять на зони облисіння голови у дозі 1 мл 2 рази на добу. Міноксидил застосовують у цій дозі незалежно від розмірів уражених облисінням ділянок шкіри голови. Сумарна добова норма має перевищувати 2 мл. Флакончик ємністю 60 мл. має вистачити приблизно на 30 днів (1 місяць) використання.

  1. Чи можна застосовувати міноксидил розчин частіше, ніж двічі на день? Чи виростить він більше волосся? Ні. Спеціальні дослідження для визначення оптимальної кількості розчину показали, що для досягнення найбільш задовільних результатів необхідно застосовувати міноксидил у дозі 2 мл. на добу. Більше часто або у великих дозах (більше 1 мл двічі на день) застосування розчину не сприяє прискоренню процесу росту волосся і може збільшити ймовірність появи будь-яких побічних дій.
  2. Чи потрібно наносити більше розчину, якщо площа або ступінь облисіння великі? Ні, не треба. Незалежно від розміру облисілої області голови або ступеня облисіння не слід перевищувати рекомендовану сумарну добову дозу в 2 мілілітри розчину.
  3. Як позначиться пропуск одного або декількох прийомів розчину міноксидилу? Якщо Ви пропустите застосування міноксидилу, слід продовжувати його застосування за Вашим звичайним графіком. Не намагайтеся компенсувати пропущені прийоми, використовуючи підвищені дози або частіше застосовуючи розчин міноксидилу. Слід пам'ятати, що максимальна добова доза голови препарату на шкіру не повинна перевищувати 2 мілілітрів.
  4. Чи можна використовувати розчин міноксидил для лікування облисіння або випадання волосся у дітей та підлітків? Ні. Розчин міноксидилу не слід застосовувати для лікування облисіння або випадання волосся у дітей та підлітків.
  5. Чи можна використовувати препарати для волосся – лаки, муси для укладання, гелі тощо. у період застосування міноксидилу? Так. Але перед нанесенням засобів догляду за волоссям, Ви повинні спочатку нанести міноксидил і почекати до повного висихання.
  6. Чи можна фарбувати волосся або робити хімічну завивку в період застосування міноксидилу? Немає даних про те, що фарбування волосся, виконання хімічної завивки або використання пом'якшувачів волосся може якимось чином знизити ефективність розчину міноксидилу. Але, зважаючи на велику різноманітність препаратів для догляду за волоссям, потенційна ймовірність несумісності з будь-яким з їх компонентів залишається. Тому ми рекомендуємо повністю змивати міноксидил з волосся та волосистої частини шкіри голови перед використанням будь-яких хімічних засобів для догляду за волоссям.
  7. Чи можна мочити голову після застосування розчину міноксидилу? Так можна, однак, рекомендується це робити не раніше, ніж через 3-4 години після нанесення лосьйону.
  8. Який спосіб зберігання розчину міноксидилу? Флакон з розчином міноксидилу необхідно зберігати при кімнатній температурі (15°С -30°С за Цельсієм) у недоступному для дітей місці. Термін придатності розчину вказаний на флаконі і зазвичай становить 2-3 роки з моменту випуску.

Оформити замовлення

Продовжити покупки