Пошук
Кошик
Каталог товарів

Як покращити поглинання міноксидил

Препарати з minoxidil мають доведену ефективність у боротьбі з андрогенетичною алопецією. Ця речовина схвалена «Управлінням з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів у США» та використовується для боротьби з облисінням з 1988 року. Використовуючи лосьйон з міноксидилом згідно з інструкцією, перші результати можна помітити вже через 3 місяці після першого застосування, а через рік ви просто не впізнаєте свою шевелюру. Але цей процес можна трохи прискорити, використовуючи кілька хитрощів, що допоможуть посилити поглинання головного діючого компонента. Як це зробити – розповімо у цій статті.

Як діють препарати з міноксидилом

Minoxidil на сьогодні є найбільш вивченим та ефективним стимулятором зростання. Його основна дія – розширення кровоносних судин та збільшення в них кровотоку. При нанесенні на шкірний покрив голови міноксидил локально збільшує приплив крові до кровоносних судин, що забезпечують волосяні фолікули киснем та поживними речовинами. Крім того, ця речовина стимулює вироблення судинно-ендотеліального фактора росту, внаслідок чого в епідермісі утворюються нові кровоносні судини та капіляри.

Завдяки своїм судиннорозширювальним властивостям, міноксидил робить таку дію на шевелюру:

  • зменшені і частково «заснули» цибулини збільшуються, і з них починають рости сильніші і товстіші волоски;
  • збільшується активна фаза росту волосяних стрижнів;
  • зупиняється випадання волосків.

Також міноксидил пригнічує дію гормону дигідротестостерону, надлишок якого є причиною втрати волосся при андрогенній алопеції.

Як покращити поглинання лосьйонів з minoxidil

Підсилити дію препарату можна покращивши його поглинання. Це можна зробити двома способами:

  • механічним, за допомогою мезоролера;
  • хімічним шляхом розчину димексиду.

Мезотерапія для посилення поглинання minoxidil

Мезоролером називається невеликий ручний масажер, що складається з ручки та ролика, поверхня якого покрита найтоншими голками довжиною від 0,2-3 мм. Масаж за допомогою мезоролера називається мезотерапією. Цю процедуру рекомендується проводити протягом 5-10 хвилин одразу після нанесення препарату на скальп. Для домашнього масажу шкірного покриву рекомендується використання масажера з голками 0,5-1 мм.

Мезотерапія робить таку дію:

  • підсилює локальний кровообіг;
  • стимулює відновлювальні процеси;
  • забезпечує проникнення діючих компонентів препарату в глибші шари дерми;
  • стимулює вироблення еластину та колагену.

Використання димексиду при лікуванні міноксидилом

Також щоб поліпшити всмоктування minoxidil, його змішують із розчином димексиду. Цей лікарський протизапальний та аналгетичний засіб легко проникає через біологічні мембрани, у тому числі через шкірні бар'єри, тим самим дозволяючи іншим препаратам проникнути у глибші шари шкіри.

Щоб збільшити поглинання міноксидилу, розчин димексиду змішують з використовуваним лосьйоном. Стандартна пропорція – 2-6 мл димексиду на 60 мл лосьйону. Збільшувати кількість димексиду не рекомендується, оскільки цей лікарський засіб може спричинити такий побічний ефект, як опік шкіри.

Під час проходження курсу лікування міноксидилом можна використовувати і мезоролер, і димексид. Але не рекомендується застосовувати їх одночасно. Одночасна механічна та хімічна дія може травмувати шкіру та погіршити ситуацію. Оптимальний варіант – чергувати використання міноксидилу без допоміжних засобів, у поєднанні з мезотерапією, та із застосуванням димексиду.

Оформити замовлення

Продовжити покупки