Пошук
Кошик
Каталог товарів

Які є аналоги міноксидил?

Препарати з minoxidil – ефективні засоби у боротьбі за густу шевелюру. Цей компонент вже понад 30 років використовується для створення лосьйонів, шампунів та пінок, що допомагають перемогти залисини та відновити густоту волосся. Вартість оригінальних засобів досі багатьом не по кишені. У цій статті ми розповімо, які є аналоги міноксидил за більш демократичною ціною.

Що таке оригінальний міноксидил

Minoxidil – речовина, синтезована у середині минулого століття з метою створення ліків від виразки шлунка. Воно виявилося малоефективним для лікування цієї хвороби, зате виявились відмінні судинорозширювальні властивості. Згодом на основі міноксидилу стали виробляти лосьйони, призначені для стимулювання росту волосся. Перші препарати представила світу компанія Upjohn, яка запатентувала свою продукцію під ТМ Rogaine. У 1988 році вони були схвалені Управлінням санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США.

До 1996 Upjohn була єдиним виробником препаратів від облисіння з міноксидилом. Досі продукція цього бренду вважається найякіснішою, еталонною та оригінальною. Відповідно, і вартість Minoxidil Rogaine вища, ніж вартість аналогів, оскільки до неї входять роки лабораторних досліджень та випробувань, офіційна реєстрація та патент від FDA, та складний процес виробництва.

Аналоги міноксидила

Продукцію, схожу на ефективність з міноксидилом, можна розділити на 2 групи:

  • дженерики (препарати з Minoxidil як основний діючий компонент);
  • засоби без міноксидилу у складі.

Дженеріки

Виробництво лосьйонів на основі міноксидилу іншими компаніями було дозволено лише 12 лютого 1996 року. З того часу на ринку було представлено багато аналогів продукції Rogaine, серед яких варто відзначити такі бренди:

Багато виробників не тільки зробили гідні за якістю аналоги, а й удосконалили оригінальну формулу. Під цими брендами випускаються лосьйони, спреї, пінки та шампуні з міноксидилом, які ефективно справляються з облисінням у чоловіків та жінок, у тому числі з андрогенною алопецією. Також їх можна використовувати для відрощування бороди у чоловіків, брів та вій у жінок.

Аналоги Minoxidil Rogaine без міноксидилу

Також сьогодні на ринку представлено багато міноксидилоподібних засобів зі схожим принципом дії, але без міноксидилу у складі. Найвідомішими серед них є такі препарати:

  • Vichy Dercos Neogenic на основі стемоксидину;
  • Revivexil, у складі якого – діючий компонент, що структурно повторює міноксидил, але без пропіленгліколю;
  • Aminexil від компанії Loreal з однойменною діючою речовиною (амінексіл).

Порівняно з міноксидилсодержащими препаратами, ці аналоги мають меншу ефективність. До того ж їх виробляють нещодавно, відповідно, їхня дія ще не до кінця вивчена. При цьому, вартість таких препаратів не набагато дешевше оригінального міноксидилу.

Оформити замовлення

Продовжити покупки