Пошук
Кошик
Каталог товарів

Який міноксидил ефективніший - таблиця порівняння

Зміст статті

  • Види, форми випуску Міноксидила
  • Таблиця порівняння Міноксидила різних брендів

Міноксидил – речовина, що входить до складу препаратів, що допомагають боротися з випаданням волосся та андрогенетичною алопецією. Завдяки своїм судинорозширювальним властивостям, воно збільшує кровопостачання у фолікулах волосся. Як наслідок, волосяні цибулини насичуються киснем, і одержують більшу кількість вітамінів, мінералів та інших корисних мікроелементів.

Сьогодні ринок пропонує безліч видів minoxidil від різних виробників з різною концентрацією діючої речовини. У цій статті спробуємо розібратися, який міноксидил кращий, і чому.

Види, форми випуску Міноксидилу

Ефективність засобу з міноксидилом насамперед залежить від відсотка цього компонента у складі.

У продажу сьогодні можна знайти препарати з таким відсотковим вмістом базової речовини:

  • 2-х;
  • 3-х;
  • 5-ти;
  • 10-ти;
  • 15-ти відсоткові.

На ранніх стадіях алопеції терапію починають із препаратів з мінімальною концентрацією. Перехід на 10-відсоткові та вище препарати здійснюється лише в тому випадку, якщо тривале використання слабшого розчину minoxidil не дало видимого результату. Жінкам не рекомендується застосовувати міноксидил із відсотком введення базового компонента вище 5%. Вагітним та особам віком до 18 років такі препарати взагалі протипоказані.

Найпопулярнішими засобами від облисіння з міноксидилом є лосьйон та піна. Рідше зустрічається міноксидил у вигляді гелю, бальзаму, шампуню або спрею.

Лідувальне місце – за лосьйонами. Вони випускаються у невеликих флаконах об'ємом 60 мл, розрахованих на місяць використання. У комплектації зазвичай йде піпетка-дозатор та докладна інструкція із застосування. Лосьйони наносяться на шкіру голови двічі на день, добова норма – 2 мл. Незалежно від концентрації minoxidil, перевищувати цю норму не рекомендується, щоб не спровокувати прояву побічних ефектів. Посилити дію розчину можна за допомогою дерморолера (мезоролера).

Переваги лосьйонів:

  • простота використання;
  • найдоступніша ціна, в порівнянні з іншими формами випуску;
  • зручно наносити на локальні ділянки голови та обличчя (при відрощуванні бороди чи брів).

Серед мінусів варто відзначити високий вміст етилового спирту та поліпропілену у складі. Люди, сприйнятливі до цих компонентів, можуть викликати сухість і лущення епідермісу.

Піна з міноксидилом дуже нагадує звичайну піну для гоління. Її зручно наносити на всю область голови або обличчя, але складніше розподілити локально. Крім того, піна довше сохне, і досить велика її частина залишається на волоссі, замість розподілитися по шкірі. Таким чином, витрата піни набагато вища, ніж у лосьйону. Що стосується ефективності, тут лосьйон та піна абсолютно ідентичні.

Найбільш популярні види:

Їх можна придбати онлайн.

Таблиця порівняння Міноксидилу з різних брендів

Бренд

Виробник

Країна реєстрації бренду

Форма випуску

Концентрація міноксидилу

Додаткові компоненти, що діють

Особливості

Rogaine (Регейн)

Johnson&Johnson, Pfizer

USA

лосьйон, піна

2%, 5%

у піні – молочна кислота, гліцерол, пропелент

особливо ефективний для лікування порідіння, стоншення волосся та облисіння у верхній частині голови, пов'язаних зі спадковістю

Kirkland Minoxidil (Киркланд)

Perrigo

Ізраїль

лосьйон, піна

5%

у піні – молочна кислота, гліцерол, пропелент

найбільш ефективний для лікування алопеції на тіні, пов'язаної зі спадковістю

Equate 

Walmart Stores Inc

USA

спрей, піна

2%, 5%

у піні – молочна кислота, гліцерол, пропелент

особливо м'який вплив на епідерміс – підходить для чутливої шкіри

iiSolutions

Ideal Image Solutions

USA

лосьйон

15%

5% азелаїнової кислоти

азелаїнова кислота – ефективний блокатор дигідротестостерону

Dualgen

MinoxidilMax

USA

лосьйон

5%, 10%, 15%

5% азелаїнової кислоти, ретинол, кофеин, припиленгликоль

бореться з облисінням спричиненим стресом або нестачею поживних речовин

Spectral DNC

DS Laboratories

USA

лосьйон

4,5%, 5%

амінексил, аденозин, проціанідини, пептиди, ретинол, піроктон оламін, фітостероли, аргінін, вітамінний комплекс

ефективно справляється зі спадковим облисінням у чоловіків і жінок, стресовим випадінням волосся, андрогенною алопецією, дифузного випадання волосся.

Qilib 

Galderma, подразделение Nestle

Швейцарія

лосьйон

5%

используется для лечения алопеции и стимулирования роста волос;

эффект уже после 3-х недель использования

«Алерана» 

АО «Вертекс»

Росія

спрей

2%, 5%

зупиняє інтенсивне випадання волосся активізує зростання нових волосків, продовжує фазу активного росту волоска, ефективний при лікуванні андрогенетичної алопеції

активизирует рост новых волосков,

продлевает фазу активного роста волоска,

эффективен при лечении андрогенетической алопеции

Препарат minoxidil відкрили в Америці, і першим засобом від облисіння з цією речовиною у складі стала продукція компанії Pfizer, яка вийшла під торговою маркою Rogaine у 80-х роках минулого століття. Досі цей препарат є лідером серед лосьйонів для стимуляції росту волосся. Але сьогодні на ринку представлено безліч аналогів інших брендів, що відрізняються за ціною, концентрацією активної речовини, складом та формою випуску.

Визначитись який міноксидил краще підійде для ваших цілей допоможе лікар-трихолог. Він розповість про особливості застосування таких препаратів, і про можливі наслідки їх використання. Лікар також призначить комплексну терапію, що включає прийом вітамінів, масаж шкірних покривів, косметичні засоби для догляду залежно від типу шкіри голови. Діючи згідно з рекомендаціями лікаря, ви зможете повернути блиск локонам і надати густоту шевелюрі.

Оформити замовлення

Продовжити покупки