Пошук
Кошик
Каталог товарів

Яку вибрати концентрацію міноксидилу

Міноксидил – препарат із доведеною ефективністю у лікуванні андрогенної алопеції, з якою рано чи пізно стикається близько 50% чоловіків, рідше – у жінок. Але, як і за будь-якого процесу лікування, результат залежить тільки від самого препарату. Велике значення має правильно підібране дозування лікарського засобу. Виробники пропонують покупцем продукцію з різним відсотком введення головного компонента, що діє. У цій статті розповімо, яку концентрацію міноксидил купити, щоб повернути густоту шевелюрі.

Принцип дії та склад препаратів з minoxidil

Міноксидил – хімічна речовина, що відрізняється судинорозширювальними властивостями. Його використання стимулює локальний кровообіг та обмінні процеси у скальпі, завдяки чому поживні компоненти краще надходять до фолікулів. Застосування minoxidil дозволяє вирішити одразу 2 завдання:

  • зменшити випадання волосків;
  • активізувати зростання нових зі сплячих волосяних цибулин.

Класична рецептура препаратів з міноксидилом включає:

  • основний діючий компонент – minoxidil;
  • воду;
  • етиловий спирт;
  • пропіленгліколь.

Більш сучасні препарати можуть включати додаткові інгредієнти, що посилюють дію міноксидилу – кофеїн, ретинол, азелаїнову кислоту, гідролати.

Як пов'язані концентрація minoxidil та ефективність препарату

Ефективність препарату безпосередньо залежить від відсотка введення основної діючої речовини. Сьогодні виробники лосьйонів з minoxidil у складі пропонують продукцію із концентрацією цього компонента від 1,5 до 15%.

Багато хто помилково вважає, що чим вищий відсоток введення minoxidil, тим швидше відросте шевелюра. Насправді це не зовсім так. Міноксил ніяк не може вплинути на швидкість росту волоска. З препаратом або без, у середньому локони відростають не більше ніж на 20 мм на місяць.

Основне завдання стимулятора росту – пробудити сплячі фолікулу, та прискорити перехід волосяної цибулини з фази телогена (відпочинку) у фазу росту (анагену). Без використання стимулятора цей процес може тривати кілька місяців, тоді як міноксидил може скоротити цей термін до кількох тижнів.

Від відсотка введення чинного компонента залежить:

  • кількість волосяних цибулин, які препарат може «розбудити»;
  • інтенсивність їхнього живлення, від чого залежать обсяг і якість волосся, що росте.

Відповідно, чим більша концентрація minoxidil, тим більша ймовірність того, що «сплячі» волоски будуть «розбуджені».

Також відсоток введення міноксидилу відбивається на об'ємі шевелюри, що відростає.

Яку концентрацію міноксидилу вибрати при алопеції у чоловіків

Призначаючи стимулятор росту пацієнту, трихолог насамперед оцінює ступінь облисіння. Спрощено, ступінь алопеції класифікують таким чином:

  • легка;
  • середньо виражена;
  • виражена.

Легкий ступінь облисіння проявляється у появі залисин у скроневій ділянці, або усуненні лінії росту волосся в лобовій частині голови. У цьому випадку фолікули в зоні залисин відносно недавно увійшли до стадії телогена, і їх не так багато. При початковій стадії алопеції допоможе міноксидил концентрації від 2 до 5%.

При середньо вираженому облисіння у чоловіків крім залисин з'являється помітне порідіння в області потилиці. У цьому випадку кількість фолікул у фазі телогена набагато більша, при цьому деякі з них вже встигли атрофуватися. На стадії помірного облисіння трихологи призначають міноксидил концентрацією 5-10%.

При вираженій алопеції в передній частині голови волосся залишається зовсім мало, а то й зовсім залишається невелика смужка волосся у скроневій зоні та на потилиці. Ця стадія облисіння розвивається досить тривалий період, отже більшість фолікулів вже атрофовані. У цьому випадку може допомогти лише міноксидил 15% концентрації.

Якщо ж волосся на голові практично відсутні, до того ж воно перестало зростати більше 10 років тому, швидше за все використання міноксидилу не дасть жодного результату, або він буде надто незначним. У цьому випадку доцільніше розглянути процедуру трансплантації волосся.

Які концентрації міноксидил купити при алопеції у жінок

На жінок міноксидил має приблизно в 5 разів сильнішу дію, ніж на чоловіків. Тому жінкам рекомендують не використовувати препарати, у яких відсоток введення міноксидил перевищує 5%. При цій концентрації діючого компонента мінімальний ризик отримати побічні ефекти у вигляді волосся, що росте на обличчі. Оптимально для жінок використовувати лосьйони концентрацією 2-3%.

Оформити замовлення

Продовжити покупки