Пошук
Кошик
Каталог товарів

Чи можна використовувати Міноксидил для брів?

Препарати на основі міноксидилу вже давно довели свою ефективність у лікуванні всіх типів облисіння, включаючи алопецію. Також багато чоловіків використовують цей препарат для відрощування бороди. Чи не дивно, що у багатьох виникає питання – чи буде ефективним Minoxidil для прискорення зростання брів та вій? Давайте розбиратися!

Чи можна використовувати Minoxidil для брів?

Препарати на основі міноксидилу, як правило, є розчином, до складу якого, крім основного діючого компонента, входять спирт, пропіленгліколь, вода, іноді рослинні олії та гідролати.

Minoxidil для брів

Ці компоненти можуть викликати деякі побічні ефекти:

  • сухість шкіри;
  • роздратування;
  • свербіж;
  • висип;
  • запалення;
  • набряки.

Шкіра на обличчі, особливо в ділянці очей, дуже ніжна, тому препарати з міноксидилом у складі слід використовувати вкрай обережно. Особливо, якщо ви використовуєте його для активації зростання вій. За найменшого відчуття дискомфорту необхідно припинити використання препарату, повністю видалити його зі шкіри, використовувати заспокійливі косметичні засоби. При виражених болючих відчуттях терміново звернутися до лікаря.

Коли може знадобиться Міноксидил для росту брів

Видимо порідіння брів, або їх повне зникнення, можуть викликати різні причини.

Коли може знадобитися Міноксидил для росту брів

Найпоширеніші з них:

  • часті маніпуляції пінцетом;
  • невдало зроблений татуаж брів;
  • порушення в обміні речовин; вітамінна недостатність;
  • реакція на лікарські засоби, хіміотерапія;
  • розвиток алопеції.

Алопеція, або гніздове облисіння, є наслідком серйозного аутоімунного порушення, внаслідок якого організм сприймає волосяні цибулини як сторонні елементи. Поступово зростання волосків зупиняється, і утворюються залисини. Лікування всіх видів алопеції має відбуватися комплексно, під наглядом фахівців.

Брови після Міноксидилу – ефективність препарату

Міноксидил – це препарат, який вже більше півстоліття включають до складу лікарських засобів призначених для лікування облисіння та відрощування волосся. Також його успішно застосовують для прискореного зростання бороди. Виробники не виготовляють препарати з міноксидилом, призначені спеціально для відрощування брів. Однак, ніхто не заважає з цією метою використовувати звичайний Minoxidil.

Коли може знадобитися Міноксидил для росту брів

Основна дія міноксидилу полягає у розширенні кровоносних судин. Завдяки цьому:

  • покращується локальний кровообіг;
  • нормалізується обмін речовин;
  • покращується харчування волосяних фолікул.

Цибулини, отримуючи максимальну кількість поживних речовин, зміцнюються, а волосся починає активно рости. При цьому не має значення, де саме розташована волосяна цибулина – на голові або на обличчі. Брови після Minoxidil дійсно стають густішими, поступово відновлюється їх природна форма та ширина.

Як використовувати міноксидил для брів та вій

Щоб відновити зростання брів та вій, можна використовувати Міноксидил концентрацією до 2%. Наносити препарат слід на шкіру по лінії росту брів або на вії.

Як використовувати міноксидил для брів і вій

Частота процедури – 1-2 рази на день. Дозування – згідно з інструкцією на упаковці. Робити це потрібно дуже акуратно, щоб уникнути попадання Minoxidil на слизову оболонку очей. Для нанесення розчину можна використовувати спеціальну щіточку для брів. В іншому спосіб застосування Minoxidil для зростання брів нічим не відрізняється від використання на шкірі голови.

Оформити замовлення

Продовжити покупки