Пошук
Кошик
Каталог товарів

Чи можна застосовувати міноксидил жінкам?

Андрогенетична алопеція (випадання волосся через генетичний фактор) – проблема, з якою стикаються не тільки чоловіки, а й жінки. Для чоловіків одним із найефективніших засобів проти облисіння є препарати на основі міноксидилу. Але між жіночим та чоловічим організмом існують певні фізіологічні відмінності, внаслідок чого виникає питання – чи можна застосовувати міноксидил жінкам? Давайте розумітися!

Міноксидил для жінок: користь чи шкода?

Розчини з міноксидилом схвалено Управлінням з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США для лікування алопеції у чоловіків з 18 серпня 1988 року, при цьому для застосування жінками такі препарати були схвалені лише у 1991 році. За цей період засоби з Minoxidil пройшли безліч клінічних випробувань, і виявили свою ефективність у боротьбі з випаданням волосся.

Дія таких препаратів ґрунтується на здатності міноксидилу розширювати кровоносні судини. Засіб завдають локально, на місце облисіння. При регулярному використанні на проблемній ділянці препарат має такий ефект:

  • активізується локальний кровообіг;
  • фолікули отримують більш інтенсивне харчування;
  • підвищується чутливість рецепторів у клітинних мембранах;
  • підвищується вироблення бета-катеніна, що стимулює зростання нових волосків;
  • товщають волосяні стрижні;
  • волоски починають відростати швидше;
  • прокидаються сплячі фолікули.

В результаті зони залисин поступово скорочуються, а зачіска стає густішою.

Дослідження показують, що засоби з міноксидилом однаково ефективні при лікуванні облисіння як у чоловіків, так і у жінок. Але жіночий організм більш чутливий до концентрації основного компонента таких препаратів. Тому "жіночий" Minoxidil випускається з концентрацією всього 2-5% ( Міномакс 2% 60 мл або Міномакс 5% 60 мл ), тоді як «чоловічий» може досягати концентрації 15% ( Міномакс 15% 60 мл ). Крім того, використання таких препаратів не рекомендується вагітним і жінкам, що годують груддю.

Оформити замовлення

Продовжити покупки