Пошук
Кошик
Каталог товарів

Як відростити розкішну бороду – дієві поради від професіоналів

Пишна рослинність на обличчі – це незмінно модний, хоч і трохи брутальний чоловічий аксесуар. З давніх-давен вона є символом мужності. Багато юнаків намагаються відростити борідку, щоб здаватися старшим і авторитетнішим, але не у всіх це виходить. Чому не росте борода на щоках і підборідді, як прискорити зростання бороди, і як її доглядати – про це наша стаття.

Як росте борода

Волоси на обличчі чоловіків починають рости в період статевого дозрівання. Цей процес не зупиняється до кінця життя, але під дією певних факторів може сповільнитись. .У кожного чоловіка швидкість відростання волосків індивідуальна. Вона залежить від метаболізму, генетики, способу життя, харчування, стану здоров'я та гормонального фону. Скільки зростатиме борода – залежить від перерахованих факторів, і від бажаної довжини борідки.

Вирішивши відрощувати волосся на обличчі, слід відкласти подалі бритву, і запастися терпінням. Вже наступного дня щоки та підборіддя стануть шорсткими від первинної щетини. На другий день щетину, що відросла, вже можна побачити, особливо у темноволосих чоловіків. Приблизно через тиждень вона відростає на три - п'ять міліметрів, і може бути короткою борідкою. На цьому терміні вона не зможе порадувати вас густотою. Волоски відростають з різною швидкістю, і лише через місяць «прокидаються» всі фолікули на обличчі. У цей період вже можна оцінити, наскільки рівною та охайною виходить борода. Якщо вона відростає клаптями, і не тішить вас густотою, саме час вживати рішучих заходів.

Чому не росте борода

Чому не росте борода

На це є безліч причин, серед яких найвагомішими є:

  • вік та генетичні особливості – деякі чоловіки до 25 років можуть не використовувати бритву;
  • нервові розлади, депресія, хронічна втома та стреси;
  • травми шкіри обличчя (порізи, опіки);
  • реакція на хімеотерапію, лікування певними медикаментами;
  • грибкові захворювання, дерматити, лишай;
  • аутоімунні хвороби;
  • вогнищева алопеція;
  • цукровий діабет;
  • інфекційні або венеричні захворювання.

Якщо погано росте борода, рекомендуємо звернутися до трихолога. Фахівець обстежить ваш організм, визначить причину «рідкої» рослинності та призначить лікування.

Що робити, щоб росла борода

Щоб прискорити відростання волосся на обличчі, спробуйте скористатися нашими порадами:

  1. Позбавтеся шкідливих звичок – куріння, алкоголь, незбалансоване харчування, мале споживання води погано позначаються на роботі щитовидної та статевих залоз. А це відбивається на стані волосся, в тому числі і на обличчі.
  2. Візьміть під контроль свій сон та нервовий стан. Стрес та хронічні недосипання – погані друзі для вашої борідки, оскільки вони негативно відбиваються на імунній системі. Якщо у вас напружений графік роботи та відповідальна посада, подбайте про якісний відпочинок та розслаблення. У цьому допоможуть заняття йогою та медитаціями, спортзал, заняття з психотерапевтом. Щодо недосипів – тут допоможе лише дисципліна. Для того, щоб організм повністю відновив сили, людина має спати не менше ніж 8 годин на добу. При цьому, лягати в ліжко бажано не пізніше 10 години вечора, оскільки багато гормонів здатні вироблятися тільки уві сні, до того ж у повній темряві.
  3. Неправильне гоління - часта причина того, що на шкірному покриві з'являються порізи, що ускладнить вам завдання, якщо ви вирішите відрощувати борідку. Щоб уникнути цього, перед голінням добре зволожуйте обличчя і не заощаджуйте гель для гоління. Голитиметеся «на суху» - розтягнете шкіру, заробите запалення і мікрошрами. Також не рекомендуємо використовувати тупі або неякісні леза.
  4. Щоб борода росла густою та красивою, потрібно приділяти увагу шкірі обличчя. Щодня очищайте її від пилу та шкірного сала за допомогою м'якої пінки для вмивання. Використовуйте скраби та пілінги – вони допоможуть якісно очистити пори, позбутися від омертвілих частинок епідермісу, прискорять обмінні процеси. В результаті навіть «сплячі» фолікули активізуються, що дозволить вам відростити рівномірнішу борідку.
  5. Не забувайте використовувати лосьйони та зволожуючий крем, особливо після пілінгу. Вони допомагають усунути запалення та насичують дерму вологою, що позитивно позначається на зростанні бороди.
  6. Займайтеся активним спортом – це підніме рівень тестостерону у вашій крові, від якого залежить стан волосся. Також фізична активність прискорює кровообіг, нормалізує обмінні процеси, підвищує засвоєння вітамінів та мінералів, необхідних для здорового волосся.
  7. Слідкуйте за харчуванням. Для краси шевелюри та розкішної борідки, в раціоні завжди має бути м'ясо або риба, кисломолочні продукти, олії, насіння, горіхи, бобові та яйця.
  8. Введіть до раціону полівітамінні добавки для волосся - їх можна купити в аптеці. Рекомендуємо пити їх курсами, навесні та восени - у період ослабленого імунітету.
  9. Використовуйте народні засоби для зростання бороди. Тут вам допоможуть натуральні олії та маски на їх основі. Активізувати волосяні цибулини допоможуть реп'яхову, касторову, мигдальну та лляну олію. Їх можна просто втирати в шкіру, а за півгодини ретельно промивати волосся з використанням шампуню.
  10. Якщо ви використовували всі перераховані методи, а волосся на обличчі не росте, спробуйте медичні препарати для стимулювання росту. У продажу ви знайдете багато космецевтичних засобів на основі речовини minoxidil від різних виробників. Їхнє завдання – прискорити відростання волосся. Їх продають без рецепта в аптеках та спеціалізованих магазинах. Але краще перед покупкою такого препарату все ж таки проконсультуватися з лікарем.

Ну і насамкінець – не забувайте підстригати і укладати свою відрослу борідку. Рекомендуємо хоча б кілька разів відвідати гарний барбершоп, щоб підглянути секрети догляду за бородою у професіоналів. Там же вам порадять хороші олії та воски для укладання. Вони не тільки зроблять вашу рослинність охайнішими, але й позитивно позначаться на подальшому зростанні бороди.

Оформити замовлення

Продовжити покупки