Пошук
Кошик
Каталог товарів

Поради трихолога

Волосся - головний показник здоров'я організму, і один із найважливіших параметрів краси. З закінченням сезону шапок особливо актуальні поради трихолога, як швидко привести їх в порядок після зими. Читайте у цій статті прості рекомендації фахівців, дотримуючись яких ви зможете перетворити свої локони навіть у домашніх умовах.

Визначення: хто такий лікар трихолог

Трихологом називають лікаря, що поєднує знання з дерматології та венерології. У його компетенції – лікування інфекційних захворювань, у тому числі венеричних, а також вирішення всіх проблем, пов'язаних зі здоров'ям волосся, нігтів та шкіри. При цьому трихологи розглядають їх не з косметологічної точки зору, а з медичної. Тобто, їхнє завдання не просто підібрати грамотний догляд, але позбавитися першопричини поганого стану шевелюри або манікюру. Звертаючись до такого фахівця, будьте готові до всебічного обстеження організму, здачі кількох видів аналізів та лікувальних процедур. Зате і ефект буде набагато кращим і тривалішим, ніж від відвідування салону краси раз на місяць.

Трихолог

Поради трихолога при випаданні волосся

Найчастіше до трихолога звертаються саме з цією проблемою. Якщо в день ви втрачаєте більше 100 волосків, значить саме час звернутися за допомогою до фахівця. Після того, як буде встановлено точний діагноз, лікар призначить вам лікування. До цього, спробуйте скористатися цими порадами трихолога, щоб знизити інтенсивність випадання волосків:

  • припиніть туго стягувати локони в хвіст або пучок - це травмує та послаблює фолікули;
  • налагодьте сон;
  • перегляньте принципи харчування - нездорова їжа та погано збалансований раціон позначаються на стані шевелюри;
  • пропийте вітамінні добавки з кальцієм, магнієм, залізом;
  • відмовтеся від шкідливих звичок (куріння, алкоголь);
  • більше спорту;
  • мийте голову два - три рази на тиждень з використанням миючих та доглядових засобів, завдання яких - зміцнення фолікул;
  • робіть маски для росту волосся (дивіться, щоб у складі були реп'яхову олію, гірчиця, перець);
  • не розчісуйте мокрі пасма;
  • якщо сушіть локони феном, робіть це в щадному режимі;
  • найкращі гребінці - дерев'яні або з натуральною щетиною;
  • не зловживайте укладаннями з використанням фена, прасування;
  • менше укладальних засобів - вони пересушують і послаблюють пасма;
  • беріть за звичку щоденний легкий масаж голови щіткою, кілька разів на тиждень - більш тривалий, з використанням мезоролера;
  • зміцнити фолікули та стимулювати ріст волосся допомагають дарсонвалізація та масажні шапочки.

Поради трихолога з догляду за волоссям

Сьогодні вже багато написано про догляд за локонами, причому інформація на різних пабликах може бути абсолютно протилежною. Тому ми зібрали вам поради трихолога, які допоможуть вам розібратися з основними принципами догляду.

  1. Насамперед варто пам'ятати, що всі доглядові засоби потрібно підбирати, орієнтуючись на тип та стан шкіри голови та волосся. Нагадаємо, що волосся і шкіра бувають нормальними, сухими, жирними. При цьому тип волосся і тип шкіри можуть не збігатися (змішаний варіант). Врахуйте це при покупці догляду. Наприклад, якщо прикоренева зона швидко жирне, а кінчики - сухі, вам знадобиться шампунь для жирної прикореневої зони, а кондиціонер - для сухих кінчиків.
  2. Пам'ятайте, що “зона відповідальності” шампуню – якісне очищення. Його завдання - очистити шкірний покрив голови і локони від жиру і пилу, що накопичився, не більше. За легке розчісування, гладкість, блиск та харчування пасм відповідають інші засоби – кондиціонери, маски, сироватки.
  3. Не варто боятися розчісуватись у період сезонної зміни волосків. Багато хто зауважує, що восени і навесні протягом тижня-двох вони випадають особливо інтенсивно, і в цей період намагаються розчісуватися якомога рідше. Не варто цього робити. Краще, коли волосся, що віджило, своєчасно випаде з лунки, щоб не заважати новому, здоровому волосяному стрижню рости.
  4. За останніми дослідженнями близько 50% шкірного сала, що виробляється на поверхні тіла людини, виробляє епідерміс на голові. Щоб якісно очистити його від сальних пробок, трихологи рекомендують щотижня робити пілінг цієї області. При цьому, краще використовувати не скраби з грубими частинками речовин, що скрабують, а хімічні пілінги на основі кислот.

Поради трихолога при ламкості волосся

З ламкістю волосків також зустрічається практично кожен. Особливо часто з цією проблемою стикаються дівчата, які традиційно носять довші локони.

Поради трихолога при ламкості волосся

Ломкість буває двох типів:

  • поздовжнє розщеплення (трихонодоз, або знайомі всім кінчики, що січуться);
  • поперечне розщеплення (трихоптіоз) – коли на поверхні волосяного стрижня можна помітити вузлики, в яких він обламується.

Причини ламкості волосків:

  • основна причина - нестача вітамінів та мінералів;
  • неправильно підібрані засоби для догляду;
  • часте миття;
  • пошкодження частими забарвленнями або завивкою;
  • регулярне використання праски та плойки;
  • впливу природних факторів – перегрів сонцем, переохолодження, вітер;
  • дія морської чи хлорованої води;
  • деякі захворювання гормонального характеру.

Лікування ламкого волосся - поради трихолога:

  1. Введіть у раціон вітамінні комплекси.
  2. Заберіть суху довжину, щоб пасмам було легко відновитися.
  3. Пройдіть курс ампульного лікування. Вітаміни для волосся можна купити у спеціалізованих магазинах чи аптеці.
  4. Використовуйте домашні та промислові засоби для догляду на основі реп'яхової, кокосової або касторової олії. Також хороший результат дає нанесення цих олій у чистому вигляді на коріння та довжину. Як правильно це робити, ми розкажемо нижче.
  5. Для миття ламкого волосся використовуйте трохи теплу воду не вище 38 градусів.
  6. Максимально обмежте використання фена та інших приладів, що нагріваються;
  7. Ломкі пасма в дуже поганому стані не рекомендується забарвлювати навіть хною та тонуючими засобами.
  8. Захистіть свої локони від сонця, вітру та морозу за допомогою головного убору.
  9. Якщо ви часто відвідуєте басейн, використовуйте гумову шапочку. Після купання – обов'язково змивайте хлор, та використовуйте живильну сироватку.

Поради трихолога для тонкого волосся

Тонкими вважаються волоски з діаметром менше 0,05 мм. Таке волосся зазвичай буває у блондинів. Змінити товщину волосяного стрижня неможливо – вона визначається генетично. Але зробити зачіску візуально об'ємнішою цілком реально.

Поради трихолога для тонкого волосся

Трихологи рекомендують доглядати тонкі пасма особливо дбайливо, оскільки вони від природи ламкі і легко пересушуються. Використовуйте м'які шампуні із вмістом вітаміну В5, біотину, кореня жень-шеню, екстрактами трав. Не зловживайте праскою та феном.

Поради трихолога при лупі

Перхотою називається поширене грибкове захворювання шкірного покриву. Грибок, що викликає лупу, є практично у кожної людини, але до виникнення лупи він призводить тільки тоді, коли є порушення діяльності сальних залоз.

Поради трихолога при лупі

Що радять трихологи:

  1. Корекція живлення. Причиною появи неприємних білих лусочок на комірці сорочки може бути порушена мікрофлора шлунково-кишкового тракту, зловживання вуглеводами та трансжирами. Щоб позбутися їх, додайте в раціон свіжі овочі, продукти, що містять велику кількість клітковини та корисні жири.
  2. Якщо ви намагаєтеся позбавитися грибка самостійно, і вирішили використовувати спеціалізовані засоби проти лупи, слід пам'ятати, що їх можна застосовувати лише короткий проміжок часу, вказаний в інструкції. Якщо використовувати їх постійно, грибок з часом адаптується до компонента препарату, що діє, і в майбутньому ситуація може посилитися.
  3. Шампуні від лупи містять компоненти, які досить сильно сушать волосяні стрижні. Тому використовуйте їх лише у прикореневій зоні, і ретельно промивайте пасма водою.

Поради трихолога щодо вибору засобів для догляду

Ринок сьогодні переповнений засобами для догляду за волоссям, і багато хто губиться перед полицями з шампунями, масками, спреями та маслами. Тому розглянемо рекомендації фахівців щодо вибору тих з них, що найбільше впливають на красу локонів.

Поради трихолога на вибір шампуню

Завдання миючого засобу для волосся - ретельне, але дбайливе очищення прикореневої зони та локонів по довжині. Від того, наскільки якісним буде обраний вами шампунь, залежить здоров'я та зовнішній вигляд шевелюри.

Поради трихолога на вибір шампуню

Як згадувалося раніше, шампунь слід вибирати відповідно до стану локонів та активності сальних залоз на голові:

  1. Якщо прикоренева зона залишається чистою 2-3 дні, а саме волосся виглядає здоровим, вам підійде шампунь для нормального волосся. Це зазвичай м'який миючий засіб, не перевантажений діючими компонентами та оліями.
  2. Для тонкого і ламкого волосся з нормальною жирністю підійдуть "об'ємні" миючі засоби, до складу яких входять компоненти, що зміцнюють волосяний стрижень. Серед них – кератини, протеїни, екстракти трав. Такі шампуні роблять волоски щільнішими і жорсткішими, завдяки чому локони виглядають більш об'ємно.
  3. Для жирної прикореневої зони трихологи рекомендують вибирати шампуні підвищеної кислотності з вмістом антимікробних та дубильних речовин, що регулюють активність сальних залоз. Такі миючі засоби повинні містити мінімальну кількість поживних та жирових речовин, які обтяжують пасма.
  4. Якщо шкіра голови – жирна, а волосяні стрижні – ламкі та сухі, вибирайте шампунь для жирного волосся, але обов'язково користуйтесь поживним бальзамом-ополіскувачем для кінчиків.
  5. При сухій шкірі голови, для миття ламких або пофарбованих локонів вибирайте шампуні з великим вмістом поживних та зволожуючих компонентів, таких як ланолін або лецитин.
  6. Шампуні проти лупи повинні містити активні тонізуючі та антисептичні компоненти, які знижують активність грибка, що утворює лупу, та м'які ПАР, що якісно очищають шкірний покрив від ороговілих частинок. Такі миючі засоби маркуються виробниками відповідним чином, і призначені для миття голови лише у періоди сильного утворення лупи.

Трихологи про олії для волосся

Використання масел у догляді за локонами встигло обрости міфами. Одні справедливо зауважують, що їх успішно використовують красуні всіх країн упродовж кількох століть. Інші стверджують, що їхній особистий досвід говорить про те, що олія тільки посилює стан пасмів та шкірного покриву.

Трихологи про олії для волосся

Трихологи сходяться на думці, що масла - ефективні, але тільки якщо застосовувати їх правильно. Вони називають основні помилки, через які навіть найякісніші олії будуть малоефективними:

  1. Не наносите занадто багато олії - воно ускладнює локони, і може спровокувати їхнє випадання. До того ж, якщо перебрати з дозуванням, вам доведеться частіше мити голову. Використовуйте ту кількість, що зазначено в інструкції.
  2. Не втирайте олію в шкіру голови. Воно наноситься на кінчики. Виняток - реп'яхову та рицинова олії, що активізують зростання нових волосків. Маски з такими оліями втираються в шкіру, але використовувати їх можна не частіше ніж раз на 2 тижні. Частіше використання може призвести до гіперсекреції сальних залоз, або навпаки – до зайвої сухості.
  3. Використання олії буде ефективним лише в тому випадку, якщо його наносити на 8 – 12 годин. Саме цей час йому необхідно, щоб пройти епідермальний бар'єр, та наситити волосся зсередини. Маски на годину-дві просто марні.
  4. Трихологи рекомендують вибирати не натуральні олії, а косметичні. У них більш збалансований склад, що дозволяє діючим компонентам швидше проникнути у волосяну цибулину.
  5. Власникам тонкого волосся масла можна використовувати тільки як бальзам, який потрібно майже відразу змити. Інакше є ризик, що олія сильно ускладнить тонкі стрижні.
  6. Органічні олії наносяться на мокрі пасма. При цьому не потрібно використовувати фен, щоб їх підсушити - локони повинні сохнути природним шляхом. Справа в тому, що масло, що обволікає волоски, швидко нагрівається, але остигає дуже повільно. Внаслідок цього, замість додаткового харчування, ви отримаєте ламкість, сухість, і кінчики, що січуться.

Оформити замовлення

Продовжити покупки