Пошук
Кошик
Каталог товарів

Медичне татуювання

Медичне татуювання, або трихопігментація – імітація на скальпі волосся за допомогою перманентного татуажу. Процедура косметичного мед тату дозволяє вирішувати безліч проблем, таких як маскування залисин та шрамів на волосистій частині голови. Сьогодні це один із найкомфортніших, безпечних та ефективних способів приховати прояви андрогенної алопеції та післяопераційні рубці.

Навіщо потрібна трихопігментація голови

Татуаж волосся на голові – процедура, в процесі якої професійний майстер промальовує на скальпі волосяні фолікули або навіть волоски. Завдяки грамотно підібраним пігментам і техніці виконання, зачіска з ледь помітною рослинністю набуває видимої густоти та об'єму, а на повністю гладкому скальпі створюється ілюзія волосків, що відростають.

Навіщо потрібна трихопігментація голови

Залежно від ступеня облисіння трихопігментація може виконуватися на всій поверхні голови або на окремих її ділянках. За допомогою цієї процедури можна підкоригувати лінію росту волосся, зробити зачіску візуально об'ємнішою, приховати залисини, покращити видимий результат операції з пересадки волосяних цибулин. Також косметичний татуаж застосовується у випадках, якщо на волосистій частині голови є отримані внаслідок травми або післяопераційні шрами, що порушують процес нормального росту волосся.

Технологію трихопігментації можна використовувати не лише на голові. Чоловікам аналогічним методом майстра татуажу промальовують лінії зростання бороди чи вусів. Таким чином, рослинність на обличчі видається більш виразною та рівномірною. Також є різновид трихопігментації для жінок, що полягає у промальовуванні брів.

Переваги трихопігментації волосся

Косметичний татуаж – безпечна процедура, що практично не викликає болючих відчуттів. Його можна поєднувати з іншими процедурами, що входять до терапії облисіння, у тому числі з інвазивною пересадкою волосся.

Переваги трихопігментації волосся

Серед інших переваг мед тату:

  • нульова травматичність;
  • не потребує реабілітації;
  • висока якість імітації волосків;
  • універсальність – техніку можна використовувати за всіх типах облисіння;
  • тривалий ефект - тату не потребує корекції до 3 років;
  • доступна вартість.

Протипоказання для процедури трихопігментації

Медичний татуаж практично не має протипоказань, і ця процедура доступна практично всім.

Протипоказання для процедури трихопігментації

Виняток становлять люди, які страждають від таких захворювань:

  • гострі інфекційні захворювання;
  • дерматити, грибкові ураження шкірного покриву голови;
  • травми чи нещодавно перенесені операції на скальпі;
  • цукровий діабет;
  • онкозахворювання;
  • порушень у роботі серцево-судинної системи.

Також мед тату не рекомендують робити жінкам у період вагітності та лактації.

Етапи трихопігментації скальпу

Етапи трихопігментації скальпу

Для того щоб правильно та якісно зробити трихопігментацію скальпу, необхідно виконати низку послідовних дій у кілька етапів. Розглянемо їх докладніше:

  1. Діагностика, оцінка проблеми, підготовка до татуажу. Насамперед майстер повинен вивчити особливості епідермісу голови, щоб визначитися з технікою його нанесення. Потім розробляється ескіз і підбирається один або кілька пігментів, щоб виглядав татуаж максимально натурально. З цією ж метою майстри зонують скальп на 9 умовних ділянок – по 2 скроневі, бічні, потиличні та 3 фронтальні.
  2. Обробка шкіри голови антисептичними засобами, знеболення.
  3. Введення пігменту під поверхневі шари шкіри.
  4. Обробка скальпу антибактеріальними та відновлюючими складами.
  5. Відновлювальні процедури, мета яких – максимально скоротити терміни регенерації та уникнути запальної реакції.

Відновлювальні процедури після трихопігментації

Правильний догляд за скальпом, особливо перші кілька тижнів після цієї процедури, запорука не тільки швидкого процесу відновлення після татуажу, але й гарантія того, що тату довго радуватиме вас своїм натуральним та природним зовнішнім виглядом.

Відновлювальні процедури після трихопігментації

Через кілька днів після трихопігментації на шкірі в місцях введення пігменту можуть з'явитися тонкі скоринки. Вони самі відпадуть через якийсь час у процесі загоєння. Головне – не піддатися спокусі їх зірвати.

У перший тиждень після татуажу слід уникати:

  • відвідування соляріїв;
  • сауни та лазні;
  • басейнів, відкритих водоймищ.

Згодом слід виходити на сонце в головному уборі або використовувати крем з УФ-фільтрами.

Оформити замовлення

Продовжити покупки