Пошук
Кошик
Каталог товарів

Випадання волосся після пологів

Вагітність та народження дитини – ті періоди в житті жінки, що вона згадує з особливою теплотою та трепетом. Але радість материнства часто затьмарює погане самопочуття, поява незвичайних смакових уподобань та зміни зовнішності. Поряд із усім цим, поширеною проблемою є випадання волосся після пологів або під час вагітності. Також багато хто стикається з такими явищами, як сухість, кінчики, що січуться, і неслухняні, не піддаються укладання пасма. Чому виникають такі проблеми, і як зберегти здоров'я локонів у період лактації – розповімо у цій статті.

Чому випадає волосся при вагітності і після пологів

Коли жінка виношує малюка, у її організмі відбувається безліч гормональних змін. Зазвичай, у цей період збільшується рівень прогестерону та естрогену – жіночих гормонів, які покращують структуру волосків та зміцнюють цибулини. Але у випадку, якщо жінка очікує на появу хлопчика, у другій половині вагітності у неї може спостерігатися сильне випадання волосся. Це з дією тестостерону, який виробляється в дитини. Надлишок чоловічих статевих гормонів в організмі призводить до втрати волосків. У цьому випадку через кілька місяців після пологів густота волосся має поступово відновитися.

Чому випадає волосся при вагітності і після пологів

Якщо рівень тестостерону в жіночому організмі не підвищувався в період формування малюка, зачіска в цей час може виглядати навіть краще, ніж до зачаття. Але через 2 – 3 місяці після пологів, коли активність прогестерону і естрогену входить у норму, все волоски, “прокинулися” за попередній період почнуть випадати. Це нормальний процес – приблизно через півроку шевелюра має знову повернутися до того стану, що було до вагітності.

Однак гормональні зміни – не єдині причини, які можуть провокувати випадання волосся. Також на стан зачіски при вагітності та після пологів впливають:

  • правильне харчування, відсутність шкідливих звичок;
  • режим сну та рівень стресу (недосипання, хронічна втома призводять до надлишку в організмі кортизолу та адреналіну, що провокує додатковий синтез тестостерону);
  • загальний стан здоров'я;
  • контроль мікро- та макроелементів в організмі (за красу локонів відповідають кальцій, цинк та залізо, рівень яких сильно знижується в період вагітності та лактації);
  • нормальний рівень гемоглобіну (може бути знижений після пологів унаслідок сильної крововтрати);
  • наявність хронічних захворювань;
  • здоров'я ендокринної системи (ендокринне захворювання може виявити тільки гінеколог-ендокринолог – якщо випадання волосся триває більше року після пологів, обов'язково зверніться до лікаря).

Випадає волосся після пологів - що робити

Якщо через півроку після появи малюка вас непокоїть ця проблема, найкраще звернутися за допомогою до трихолога. Після того, як будуть проведені аналізи, він зможе виявити основну причину облисіння та призначити ефективне лікування. Самолікування може посилити ситуацію. Крім того, нашкодити здоров'ю дитини, особливо якщо ви годуєте грудьми.

Випадає волосся після пологів – що робити

У період грудного вигодовування особливо обережно варто підходити до вибору професійних засобів для догляду за локонами та добавками для росту волосся. Купувати такі препарати необхідно після консультації з лікарем.

А ось що можна зробити самостійно, щоб шевелюрі було легше адаптуватися до змін в організмі:

  1. Слідкуйте за тим, щоб харчування було повноцінним та різноманітним. Особливо корисні в цей період свіжі овочі та фрукти, каші, риба, лляна олія.
  2. Відмовтеся від туго скручених пучків та хвостиків.
  3. Намагайтеся менше використовувати фен та праску для укладання.
  4. Не розчісуйте мокре волосся.
  5. Підберіть хороший шампунь та кондиціонер з біотином та вітамінами.
  6. Зміцнюйте кореневу систему масажем голови. Його можна робити просто пальцями, за допомогою гребінця, або використовуючи спеціальний масажер.

Вітаміни від випадіння волосся після пологів

Окремо варто згадати вітамінно-мінеральні комплекси для росту волосся. Їх варто почати приймати ще в період вагітності, особливо якщо вже тоді почалися проблеми з випаданням. Такі препарати повинен підбирати лікар після проведення аналізів. Тільки так він зможе визначити, яких мікроелементів не вистачає вашому організму.

Вітаміни від випадіння волосся після пологів

Як правило, хороший вітамінно-мінеральний комплекс для росту волосся включає:

  • вітаміни А, С, В5 (пантотенову кислоту), В6;
  • біотин;
  • цинк;
  • селен;
  • хром;
  • мідь;
  • марганець;
  • інозитол.

Окрім вітамінних препаратів, що потрібно вживати для зміцнення та відновлення організму, можна купити вітаміни для волосся у вигляді сироваток, які слід втирати в прикореневу зону. Такі засоби сприяють стимулюванню локального кровообігу, зміцненню фолікул та проникненню поживних речовин у середину волосяних цибулин. Купувати їх краще в аптеці після консультації з лікарем.

Оформити замовлення

Продовжити покупки